Ändra förfallotid för en Teams möteinspelning

Ändrad den Mån, 27 Maj vid 12:59 E.M.

En Teams möteinspelning har en utgångsdatum av 120 dagar av design. Efter 120 dagar raderas filmen och det hämnar i SharePoint papperskorg för den nästa 93 dagar innan den togs bort permanent.

Några administratörer kan ändra så att inspelningen har vilken som helst förfallotid. Ibland kan det vara 60, 365 osv.

Utgångsdatum kan förlängas eller ändras hur man vill i Stream av den som spelade in filmen eller någon med högre behörigheter.

För att göra så behöver man följa instruktioner nedan.

1. Gå in i Stream och välj inspelningen som du vill andra sin utgångsdatum.

2. Då kan man välja där det står hur länge filmen är kvar innan det raderas och klickar på den. Se bilden nedan. Här kan man välja om datumet förlängas mer eller förfallodatumet tas bort.

Vi rekommenderar att man tar bort förfallodatum så att filmen kan finnas enligt kvarhållningsprinciper som finns i företaget.

3. Efter datumet tas bort så visar det att det finns inget förfallodatum på filmen. Detta betyder att filmen finns kvar om det finns ingen kvarhållningsprinciper som tvungnas den att tas bort efter en viss tid.

Kontrollerad 2024 - 05 - 27