Microsofts nya strömningstjänst: En guide för migration från klassiska Stream

Ändrad den Thu, 08 Jun 2023 vid 04:46 PM

Microsoft har nyligen introducerat en ny och förbättrad version av sin populära strömningstjänst, Stream. Den nya versionen erbjuder flera spännande funktioner och förbättringar jämfört med den klassiska versionen. I denna artikel kommer vi att utforska vad som är nytt med Microsoft Stream och ge dig en guide för en smidig migration från den klassiska plattformen.


Del 1: Vad är nytt med Microsoft Stream?

1.1 Plattformen blivit snabbare och mer responsiv, vilket ger en smidigare streamingupplevelse.

Nya Stream (on SharePoint) - hanterar filer som alla andra filer. Så filmer lagras där du lagrar dina Word-filer.
https://learn.microsoft.com/en-us/stream/streamnew/new-stream


  • Stream Classic var inte kopplat till M365, mer som en fristående tjänst
  • Stream (on SharePoint) är mer integrerat som en tjänst precis som Word, OneNote osv.
  • Videos hanteras i nya stream precis som vanliga filer. Det finns inga kanaler eller likheter med Youtube i nya Stream. Vill man ha en site där man hittar sina videos för ett team, så får man skapa en SharePointsite och designa den utifrån ändamålet. Där kan man då bädda in och lägga upp alla sina videos till exempel.


1.2 AI-drivna funktioner: En av de mest spännande nya funktionerna är integrationen av AI-drivna verktyg. Med hjälp av avancerad maskininlärning kan den nya Stream-plattformen automatiskt generera transkriberingar och undertexter för dina videoklipp. Detta gör innehållet mer tillgängligt och underlättar sökning och indexering av videor.


1.3 Bättre samarbetsmöjligheter: Microsoft Stream erbjuder nu förbättrade samarbetsfunktioner för att underlätta arbetsflöden och delning av innehåll. Du kan enkelt bjuda in kollegor och samarbeta i realtid genom att kommentera och göra anteckningar på videor precis på samma sätt som för andra filer du delar. 


Jämförelse mellan gamla och nya versionen Stream (on SharePoint) vs Stream (Classic) Guide - Microsoft Support Del 2: Migrera från klassiska Stream till den nya versionen

  1. Säkerhetskopiera ditt befintliga innehåll från klassiska Stream för att undvika att förlora någon information.

  2. Aktivera den nya versionen av Stream genom att gå till Microsoft 365-administrationsportalen och följa anvisningarna för att aktivera plattformen för din organisation.

  3. Importera ditt befintliga innehåll till den nya Stream-versionen genom att använda de migrationsverktyg och resurser som tillhandahålls av Microsoft. Följ instruktionerna för att överföra dina videor och metadata till den nya plattformen.

  4. Granska och verifiera att allt innehåll har överförts korrekt. Kontrollera att metadata och inställningar har migrerats korrekt och att videorna är tillgängliga och fungerar som förväntat.

  5. Informera och utbilda dina användare om den nya versionen av Stream. Ge dem information om de förbättrade funktionerna och hur de kan dra nytta av dem i sitt arbetsflöde.

  6. Fortsätt att övervaka och ge support till användarna under övergången till den nya Stream-versionen. Hantera eventuella frågor eller problem som kan uppstå och se till att användarna känner sig bekväma med den nya plattformen.

Länk till migrationsprocessen: Overview of migrating from Microsoft Stream (Classic) to Stream (on SharePoint) - Microsoft Stream | Microsoft Learn 


Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov