Outlook (Klienten) kan inte skicka e-post från en delad brevlåda!

Ändrad den Tors, 5 sep. vid 11:23 E.M.

När användare försöker skicka ett e-postmeddelande från en delad brevlåda via den äldre versionen av Outlook-klienten, uppstår ett behörighetsfel, trots att de har de nödvändiga rättigheterna:

"Skicka som"

"Läsa och hantera (Fullständig åtkomst)"

"Skicka för någon annan"

Felmeddelandet som visas är:

Felmeddelande:

"Det här meddelandet kunde inte skickas. Du har inte behörighet att skicka meddelanden från angiven användare."

Detta felmeddelande betyder att användaren saknar behörighet att skicka meddelanden från den angivna delade brevlådan. Intressant nog uppstår detta problem inte i Outlook Online, där det fungerar att skicka e-post från den delade brevlådan som förväntat. Detta tyder på att problemet är specifikt för den äldre versionen av Outlook-klienten.

Orsak till problemet:
Problemet uppstår troligtvis på grund av att den äldre versionen av Outlook-klienten inte korrekt hanterar "Skicka som" och "Skicka för någon annan"-rättigheterna för delade brevlådor. Även om behörigheterna har tilldelats korrekt på serversidan, kan klienten behöva en uppdatering eller justering av inställningarna för att känna igen dessa rättigheter.

Lösning: Använd den nya versionen av Outlook

En lösning som har visat sig fungera är att använda den nya versionen av Outlook-klienten, där hanteringen av delade brevlådor är förbättrad. Följ dessa steg för att lösa problemet:

1. Uppdatera till den nya versionen av Outlook:

• Gå till din Outlook-klient och välj att uppdatera till den senaste versionen om du inte redan har gjort det.

2. Aktivera "Visa alltid Från"-inställningen:

• Gå in i Inställningar i Outlook.
    • Navigera till fliken Skriva och svara.
    • Aktivera alternativet Visa alltid Från. Detta gör att du alltid kan se och välja vilken adress du skickar e-post ifrån.

3. Skicka e-post från delad brevlåda:

• När du har aktiverat "Visa alltid Från", gå tillbaka till din e-post och börja skriva ett nytt meddelande.
    • Klicka på fältet "Från" och välj den delade brevlådan från listan som nu visas.
    • Försök att skicka e-post igen. Den delade brevlådan bör nu synas som ett val i listan, och e-postmeddelandet ska skickas utan problem.

Genom att använda den nya versionen av Outlook och justera dessa inställningar kan problemet med att skicka e-post från en delad brevlåda lösas.