Sluta skicka kanalkalenderhändelser till medlemmars kalender

Ändrad den Thu, 27 Apr 2023 vid 01:12 PM

Om man vill använda kanalkalender ska man veta att inbjudan också skickas till medlemmars kalender beroende på om gruppen har inställning att alla i gruppen ska alltid få händelser i sin inkorg. Detta kan upplevas vara stökigt av vissa medlemmar i gruppen. 


För att sluta få kanalkalendershändelser i alla medlemmars inkorg kan man göra detta:


Microsoft admincenter


1. Någon med behörigheter att hantera Microsoft 365 admin center tex Global administratör kan justera inställning på gruppen genom att gå in till https://admin.microsoft.com och välja aktiva team och grupper. Då kan man söka efter gruppen och klicka på den.-  När man har klickat på gruppen ser man alla gruppens inställningar på den högra sidan. 


Välj inställningar i menyn och se till att kryssrutan att skicka kopior av team e-postmeddelande och händelser till teammedlemmars inkorgar är avbockad. Klicka på spara för att spara ändringen.


Outlook webbapp (OWA)


2. Alla medlemmar i gruppen behöver göra en åtgärd i Outlook webbappen https://outlook.office.com/. Sök efter gruppen under Gruppermappen och klicka på gruppen. I de tre punkterna under gruppnamnen som visas i bilden nedan kan man klicka på inställningar. Då ser man alla inställningar som kan justeras på den högra sidan- Avbocka radioknappen enligt bild och bocka i den som säger att man inte får några gruppmeddelanden


Boka möte från Outlook, inte från Teams

- Gå in till Outlook webbappen och boka mötet genom att klicka på kalenderikonen och sedan ny händelse. Då kan man se att det finns ett meddelande om att en inbjudan inte skickas till gruppmedlemmar om man inte bjuder in dem.Kontrollerad 2023 - 04- 27

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov