Vilken typ av team ska jag välja?

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:34 AM

Som kund hos Eventful får ni automatiskt synkade team från grupper i elevregistret så lärarna slipper lägga tid på administration kring detta. Förutom klassteam kan man få skolteam och personalteam synkade.

Om man trots detta vill skapa ett manuellt team så märker man snabbt att det finns flera alternativ att välja på. Klickar man på Gå med i eller skapa ett team...

mceclip0.png

...får man följande val. 

mceclip0.png

  • Klassteam innehåller bland annat OneNotebok för klassen, uppgiftsverktyget och andra verktyg för undervisningssituationen. Pedagoger är ägare och elever medlemmar. 
  • PLC är en arbetsgrupp för pedagogisk personal i lite amerikansk stil. Pedagoger bjuder in pedagoger.
  • I Personalteamet får man som skolledare exempelvis en OneNotebok för utvecklingssamtal för sin personal. Arbetsledare lägger till kollegor som medlemmar.
  • I Annat-teamet har alla samma rättigheter i teamet.


Eventful rekommenderar "Klass" när teamet ska användas för undervisning och "Annat" när teamet ska användas till exempelvis personalsamarbete.
PLC rekommenderas inte alls och Personal rekommenderas endast då rektor vill skapa en yta för medarbetarsamtal, i de fallen bör man skapa upp ett team endast för detta ändamål och sedan låta detta vara ett "rektorsteam" där rektorn lagrar allt istället för sin egen OneDrive. På detta sätt blir det enkelt för en rektor att lämna över till en ny rektor.

Det finns en bra matris hos Microsoft som beskriver ingående funktioner i respektive teamtypKontrollerad 2023-06-28

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov