Skapa din första uppgift i Microsoft Teams

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:22 AM

I den här artikeln finner du instruktioner för att komma igång med din allra första uppgift i Microsoft Teams. Tanken är du skapar en uppgift som inte är skarp utan som istället används för att du och dina elever ska lära känna Microsoft Teams och uppgiftsfunktionen lite bättre.

• Gå till det Klass-Team du vill skapa uppgiften i (i det här exemplet Teamet Historia 9A)
  • Klicka på kanalen Allmänt
  • Klicka på Uppgifter
  • Klicka på Skapa och välj Ny Uppgift

Nu öppnas fönstret för att skapa en ny uppgift. (bild nedanför)

Du behöver fylla i alla de rutor som är markerade med röd färg.

1. Ge din uppgift en rubrik. Här skriver du ”Första uppgiften i Teams”
  2. I fältet instruktioner kan du kopiera in texten på en av dessa tre uppgifter

ALTERNATIV 1
Skriv en dikt
Dikten ska vara på rim
Dikten ska ha max 100 ord

ALTERNATIV 2
Skriv en text om din bästa dag
Texten ska ha max 200 ord

ALTERNATIV 3
Skriv en text om din drömresa
Beskriv vart du vill åka
Förklara varför det här är din drömresa
Texten ska ha max 300 ord

3.

- Klicka på Lägg till resurser
- Klicka på Ny fil
- Klicka på Word

- Ge dokumentet namnet ”Första uppgiften i Teams”
- Klicka på Bifoga

Nu är uppgiften färdig och du kan nu trycka på Tilldela (bild nedan) i det övre högra hörnet

Nu har eleverna fått sin Uppgift! Nu följer instruktioner för hur eleverna ska göra.

• Be eleverna öppna Microsoft Teams
  • Eleverna klickar på Uppgifter i menyn till vänster och sedan på själva uppgiften (bild nedan)

• Nu ser eleverna uppgiften och ska klicka på ”Första uppgiften i Teams.docx”

• Nu öppnas Word Online inuti Teams och eleverna kan nu skriva sitt arbete (se bild nedan)

• När eleverna har skrivit färdigt sin text klickar de på Stäng (det finns ingen spara-knapp!)
  • Nu visas nedanstående vy. Om eleverna är nöjda med sin text klickar de på Lämna in

Nu har eleverna genomfört sin uppgift och lämnat in den!

Nu visar vi hur du som lärare Granskar (tittar igenom och kommenterar) uppgifterna som eleverna har lämnat in.

• Klicka på Uppgifter i menyn till vänster
  • Leta upp din uppgift (de står i datumordning) och klicka på den
  • Nu visas uppgiften och här ska du klicka på Granska (se bild nedan)

• Nu visas vyn nedanför. I det här exemplet är det två av fyra elever som har lämnat in sin uppgift. Förhoppningsvis har alla dina elever lämnat in uppgiften. Klicka på eleven överst på listan (de står för övrigt i bokstavsordning).

• Nu visas vyn nedanför. Vi tittar på den högra sidan av vyn där du som lärare har de funktioner som du behöver.

• I den översta röda rutan ser du vilken elev det är som du bedömer. Du kan snabbt växla elev genom att klicka på pilen åt höger (ett steg ner på listan) eller pilen till vänster (ett steg upp på listan) eller så klickar du på pilen som pekar nedåt för att kunna välja vilken elev som helst och frångå att ta eleverna i turordning.
  • I den mellersta röda rutan ger du eleven feedback på uppgiften
  • I den nedersta rutan klickar du för att Returnera. Nu får eleven en avisering om detta och kan ta del av din feedback!

Nu har du skapat och granskat din allra först uppgift i Microsoft Teams!

Kontrollerad 2023-06-28