SchoolSoft - Teams

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:21 AM

SchoolSoft har byggt en koppling till Teams for Education som ger flera fördelar:

1) En administratör i SchoolSoft kan markera exakt vilka grupper man vill ska generera Teams for Education. Här kan man också lägga till och justera befintliga grupper.

2) Alla uppgifter som skapas och genomförs i ett Team kan läsas tillbaka och slutbedömas i SchoolSoft. Då får man den formativa processen i Teams medan all formell bedömning hamnar i SchoolSoft och kan användas för återkoppling till skolledning, mentor och vårdnadshavare.

Funktionen beställs av SchoolSoft via kundansvarig där. Gränssnittet för att markera upp grupper för export dyker då upp under Underhåll - Undervisningsgrupper - Hantera grupprum i Microsoft TeamsVid läsårsskiftet måste ni hantera era Teams i Schoolsoft.


1. Om ni önskar att teamen skall arkiveras, ta då bort grupprummet i Schoolsoft som motsvarar det Team ni vill ska bli arkiverat. När synken inte längre får ut gruppen från Schoolsoft, kommer Teamet att arkiveras. Obs, det går inte att ångra ett arkiverat team så det åter igen synkas mellan Schoolsoft och Teams. Ett arkiverat team kan dock återaktiveras men är då inte längre ett synkat team.

2. Om ni önskar behålla samma Team till det nya läsåret. Radera då Inte grupprummet från Schoolsoft. Namnet på Teamet kan ni ändra i Schoolsoft (grupprummet), synken uppdaterar då Teamets namn till det som står i Schoolsoft.

3. För att skapa nya Team. Skapa då nya grupprum i Schoolsoft som då kommer skapa upp nya Education Teams.


För ytterligare frågor kring markerade teams kontakta SchoolSoft support, support@schoolsoft.se
Kontrollerad 2023-06-28

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov