SchoolSoft - Classroom

Ändrad den Thu, 27 Apr 2023 vid 12:15 PM

SchoolSoft har byggt en koppling till Google Classroom som ger flera fördelar:

1) En administratör i SchoolSoft kan markera exakt vilka grupper man vill ska generera Google Classroom. Här kan man också lägga till och justera befintliga grupper.

2) Alla uppgifter som skapas och genomförs i ett Classroom kan läsas tillbaka och slutbedömas i SchoolSoft. Då får man den formativa processen i Classroom medan all formell bedömning hamnar i SchoolSoft och kan användas för återkoppling till skolledning, mentor och vårdnadshavare.

Funktionen beställs av SchoolSoft via kundansvarig där. Gränssnittet för att markera upp grupper för export dyker då upp under Underhåll - Undervisningsgrupper - Hantera grupprum i Google Classroom.

  

 

Vid läsårsskifte finns tre sätt att hantera nya eller behålla befintliga Classroom:

  • Nya grupper och Classroom

Om ni önskar att Classroom skall arkiveras vid läsårsslut, ta då bort grupprummet i Schoolsoft som motsvarar det Classroom ni vill ska bli arkiverat. När synken inte längre får ut gruppen från Schoolsoft, kommer Classroomet att arkiveras. Obs, det går inte att ångra ett arkiverat Classroom så det åter igen synkas mellan Schoolsoft och Google Classroom. Ett arkiverat Classroom kan dock återaktiveras men är då inte längre ett synkat Classroom.


För att skapa nya Classroom: Skapa nya grupprum i Schoolsoft som då kommer skapa upp nya Google Classroom. 


  • Klassrummet är kvar med nya grupp och elever – 7a fr -> 8a fr

Om ni önskar behålla samma Classroom till det nya läsåret. Radera då inte grupprummet från Schoolsoft. Namnet på Classroomet kan ni ändra i Schoolsoft (grupprummet), synken uppdaterar då Classroomets namn till det som står i Schoolsoft. Ändra även kopplingen till elevgrupp så att den kopplas till nästa läsårs åk 8 (enligt exemplet) 


  • Klassrummet är kvar med samma grupp av elever – 7a fr -> 7a fr

Om ni önskar behålla samma Classroom till det nya läsåret. Radera då inte grupprummet från Schoolsoft. Namnet på Classroomet ska inte ändras. 


För ytterligare frågor kring markerade classroom/teams kontakta SchoolSoft support, support@schoolsoft.se

Kontrollerad 2023-04-27

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov